Veel gestelde vragen

Ikigai , datgene waar we altijd door geboeid worden. Ikigai is een Japanse filosofie dat staat voor dat waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven.

Iki = ‘leven’ of ‘in leven zijn’

Gai = ‘wat de moeite waard en waardevol is’

Wist je dat we volgens de Japanners, één of meerdere ikigai in ons hebben.

Tijd | Deel jouw Ikigai en zet de Schermer polder in bloei

Waar ben jij goed in? Wat vind je leuk om te doen?

Versterk onze stichting met jouw kwaliteiten, stuur ons een mail waarin staat hoe jij samen met ons de Schermer verrijkt doormiddel van jouw tijd en vakmanschap.

Financieel | Met jouw steun zetten wij de Schermer polder in bloei

Kom jij tijd te kort en wil je toch bijdrage aan een groenere en vruchtbare Schermer van morgen. Donaties in de vorm van financiële middelen zijn welkom. Samen met onze vrijwilligers zorgen dat jouw bijdrage omgezet word ik bomen, bloemen, kruiden en fruit.

Met onze Noord-Hollandse nuchterheid houden we ook van concreet. Daarom beginnen wij onze eigen pluktuin wat we willen door laten groeien tot een waar voedselbos. Lokaal bomen, bloemen en kruiden planten. Samen gezellig de vruchten plukken.

Daarnaast verzorgen we workshops omtrent ikigai en alles wat groeit en bloeit in onze pluktuin.

Wij ontmoeten dagelijks mensen die graag iets willen bijdrage aan een groenere en vruchtbare wereld van morgen. Zo zijn er mooie initiatieven om bomen te planten in Kenia, je CO2 uitstoot van je webshop bestelling te compenseren en ga zo maar door.

Wij vinden het tijd voor een lokaal initiatief en zetten graag de Schermer polder in bloei samen met jou bijdrage.

De oorsprong van deze filosofie ligt in Japan.

In het boek ‘Vind je Ikigai’ geven Francesc Miralles en Héctor García antwoord op de vraag hoe je je ikigai precies vindt, en hoe je zorgt dat je er naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft. Dankzij praktische oefeningen helpen ze je op weg. Samen de eerste stap zetten? Reserveer een jouw plek bij onze ikigai workshop.

Winkelwagen
Scroll naar boven