Het bestuur

Wie zitten er achter Stichting Heer Ikigai?
Wat is hun drive, missie en visie.

 • diamond

  Onze missie

  De stichting ‘Heer Ikigai’ wil kennis delen en mensen verbinden rond Voedselbossen & Agroforestry

 • target

  Visie

  Je Ikigai geeft richting en betekenis aan je bestaan en wordt vaak samengevat als ’dat waarvoor je ’s morgens je bed uit komt’. Datgene wat het waard maakt om voor te leven.

 • gift

  Kernwaarden

  Bewustwording | Kennisdeling | Kwaliteit | Biodiversiteit | Verbinding | Duurzaam | Voeding | Circulair | Lokaal

Linda Appelman

Sinds een aantal jaar ben ik dagelijks bewust bezig met de Japanse filosofie IKIGAI. Als theesommelier ga ik jaarlijks op reis om échte thee in te kopen bij de oorsprong. De basis voor IKIGAI is tijdens een jaarlijkse theereis naar Japan gelegd en komt nu tot bloei in ons voedselbosavontuur. Zo kan ik een mooie verbinding maken tussen mijn eigen theemerk MEVROUW CHA en het voedselbos.

Ik houd van samenwerkingen waarin ieder doet waar zij/hij goed in is. De oprichting van Stichting Heer IKIGAI is hier een prachtig voorbeeld van!

Doe mee en draag je steentje bij! Ik ben nu al benieuwd naar waar we volgend jaar staan en wat we door samen te werken kunnen realiseren. Ik heb er vooral zin in!

linda appelman
marjo vd burg

Marjo van der Burg

Toen Linda mij vroeg mee te doen met de oprichting van een voedselbos ging ik meteen 'aan'. Ik word blij van verbinding tussen mens en natuur. Mijn roots liggen in de agrarische sector, ik voel me nog steeds verbonden met het familiebedrijf. Voor mij voelt het bijzonder dat het voedselbos tegenover mijn geboortegrond ligt!

In mijn huidige baan als verpleegkundige op de Intensive Care ontmoet ik veel mensen en zie ik graag 'de mens' achter de patiënt. Zorg voor de mens én zorg voor de aarde is van vitaal belang.
Heer IKIGAI is voor mij een prachtige afwisseling met mijn werk.

Ik wil graag samenwerken met  mooie, bevlogen mensen om zo de wereld een stukje mooier te maken. Daarom doe ik mee en ben ik penningmeester geworden van de stichting.
Zaaien en/of planten jullie ook mee? Iedereen is welkom!

Wendy Beers -Weel

Jaren geleden heb ik Linda tijdens een evenement ontmoet als Mevrouw Cha, de theesommelier. Vorig jaar ontmoetten wij elkaar weer. Linda vertelde zó enthousiast over haar idee om een voedselbos te starten, dat ik meer wilde weten.

Ik sta positief in het leven en vind zingeving, bewust leven en gezondheid belangrijk. Maar vooral ook plezier hebben en genieten van de kleine dingen die het leven biedt.

De vraag of ik deel wilde uitmaken van het bestuur van de Stichting Heer IKIGAI was voor mij dus niet zo moeilijk te beantwoorden. Naast bestuurslid ondersteun ik de stichting met mijn kennis over het opzetten en onderhouden van een goede website.

1o7xo3

Joost Stroomer

Na mijn studie in Leeuwarden kreeg ik de kans, om eens te mogen proeven aan het beroep van melkveehouder, waar al heel lang mijn dromen lagen.
Het perspectief van het bedrijf was voor de toekomst moeilijk, dus ben eigenlijk per ongeluk in de zorg beland. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat zorgboerderij PolderPracht in 2011 is ontstaan.

Het combineren van werkzaamheden in de veehouderij, tot het bezorgen van levensgeluk, heeft ertoe geleid dat er bestaansrecht is op het erf van “opa en oma”

Afgelopen jaar heb ik ervoor gekozen om de melkveehouderij te eindigen, om nieuwe plannen maken voor de toekomst. Het idee om een voedselbos te starten is ontstaan. De mensen met een beperking te kunnen laten genieten van een nuttig bestaan en te laten werken in een omgeving waar het getal 8 is geboren. Het getal 8 is een getal dat staat voor meer overvloed in een gedeelte van je leven. Dat is nu precies, wat we met een voedselbos
van 888 bomen willen bereiken.

Samen met heer Ikigai hopen wij een tweetal mooie duurzame voedselbossen te kunnen aanleggen in de oude droogmakerij.

Wat is onze drive?

De stichting is nieuw opgericht om een voedselbos/agroforestry te kunnen aanleggen en hoogwaardig te kunnen beheren. Het beoogde perceel daarvoor is Noordervaart 30 in Stompetoren, onderdeel van een historisch groter erf waarvan de stolpboerderij nog altijd aanwezig is.

Het gebied heeft een een geschiedenis van vele generaties. Met het aanleggen van het voedselbos en het beleefbaar maken van het oudere grotere erf geeft de huidige jonge generatie een hernieuwde invulling aan het terrein en biedt het een solide basis voor de toekomst.

Winkelwagen
Scroll naar boven